Balayage behandeling, wat moet ik erover weten?

Wat is een balayage behandeling?

Balayage komt voor uit de Franse term 'balaye', die ‘vegen’ betekent. Balayage is een techniek van haarkleuring waarbij uit de vrije hand de verf met vegen op het haar wordt aangebracht. In tegenstelling tot de traditionele haarkleur technieken geraakt de kleur bij balayage niet helemaal verzadigd in het haar. Dit geeft als resultaat dat er natuurlijke ‘vegen’ van lichtere kleuren ontstaan. Kappers brengen de haarverf met een kwast heel intuïtief aan. De verkleuringen door balayage beginnen halverwege het haar en niet vanaf de haarwortel. Balayage zorgt voor een zonovergoten, natuurlijk uitziende haarkleur, met een zachtere, maar minder opvallende hergroei.

Wat is een balayage behandeling?

Waarom zou ik een balayage behandeling willen?

Balayage geeft je haarkleur een lichtere touch, zonder dat je haar volledig gekleurd wordt. De reden waarom veel vrouwen gebruik maken van balayage is om wat extra licht-tinten in hun haar aan te brengen. Het geeft je een ‘vakantie’ look, alsof je net terugkomt uit het zuiden van Frankrijk. Om die reden wordt balayage ook wel eens de ‘sunkissed look’ of ‘beach look’ genoemd. Voor dames die houden van lichte overgangen in hun haar is balayage de ideale keuze! De kleurtechniek zorgt voor een subtiele kleurovergang, van donker naar licht. Draag je graag een staart of een dot? Dit is geen enkel probleem! Ook wanneer je aan balayage doet kan je een staart of dot dragen. Veel vrouwen kiezen voor balayage om een natuurlijk, maar classy en stijlvolle look te bekomen. 

Is balayage schadelijk voor het haar?

We weten allemaal dat het kleuren, verven of juist ontkleuren van je haar schadelijk is. Toch is balayage minder schadelijk dan we denken. Een groot voordeel waarom balayage minder schadelijk is, is omdat er minder gebruik wordt gemaakt van folies. Je kan je haar het beste beschermen door gebruik te maken van verschillende haar-wellness-behandelingen, met producten die voorkomen dat je haar gaat uitdrogen en het haar ongezond wordt. Bij droog en beschadigd haar laat je je best goed adviseren door onze experts. Bij Vitala kan je ook terecht voor gratis advies. Een goede verzorging van het haar kan wonderen doen, geen reden tot paniek dus!

De nazorg voor balayage?

Belangrijk is om na een balayage behandeling je haar goed te verzorgen. Door een goede verzorging vermijd je vervelende uitgroei, zoals je bij normale haarverf krijgt. Het is aan te raden de juiste verzorgingsproducten te gebruiken zodat je een gele gloed in je haar voorkomt. Haren die niet goed verzorgt worden na de behandeling resulteren is een stro-lookalike haar. Dit is natuurlijk niet wat je wil bereiken. Denk aan de prachtige Kérastase producten en vraag advies bij uw Vitala kapper.

Balayage, de voor- en nadelen

Je vraagt je allicht af wat de voor- en nadelen zijn van balayage? We hebben ze voor jou mooi op een rijtje gezet:

Voordelen van balayage

  • Veel keuze in kleur
  • Het heeft minder onderhoud nodig qua kleuring
  • Meer afwisseling creëren met natuurlijke kleuren
  • Nauwelijks uitgroei
  • Ideale manier om een eerst keer in aanmerking te komen met het kleuren van je haar

Nadelen van balayage

  • Behandeling duurt relatief lang
  • Balayage is moeilijker op kort haar en geeft allicht niet de gewenste effecten
  • Het haar wordt gedeeltelijk ontkleurd en kan droger worden
  • Balayage kan niet worden toegediend op ongezond haar of haar van slechte kwaliteit

Balayage behandeling, wat moet ik erover weten?

Voila, nu ben jij voldoende geïnformeerd over de kleurtechniek balayage. Aan jou om over te gaan tot actie en voor die prachtige sunkissed look te gaan!

Ik wil nu een afspraak maken!


Heb je nog vragen?

Zit je verder nog met specifieke vragen over Balayage? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier, info@vitala.be of 0493 08 08 07.

Kan u niet genoeg krijgen over onze blog artikelen? Lees nu ook wat kost een balayage behandeling? en Beauty @ Home.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x