Fillers / botox

Esthetische en cosmedische behandelingen met spierontspanners (fillers) door ervaren arts.

Kies voor een correctie van jouw gelaat zonder chirurgische ingreep.

Spierontspanners bewijzen hun effectiviteit niet alleen op esthetisch vlak, maar ze hebben ook geneeskundige voordelen. Zo worden ze ook o.a. gebruikt tegen:
- Migraine: wetenschappelijk onderzoek toonde reeds aan dat spierontspanners de pijnen bij chronische migraine kunnen verminderen;
- Overmatig zweten (oksels, handen en voeten): bij inspuiting wordt de bezenuwing van de zweetklieren geblokkeerd. Dit leidt tot een opmerkelijke vermindering of stilvallen van de zweetproductie. Dit effect houdt 6 maanden aan.
- Strabisme (scheelzien);
- Enz.

Esthetische en cosmedische behandelingen met spierontspanners (fillers) door ervaren arts

Kies voor een correctie van jouw gelaat zonder chirurgische ingreep

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Tevens worden de kosten van de voorgestelde behandeling besproken. Besluit u tot een behandeling dan vraagt de arts u een toestemmingsformulier te tekenen.

De met spierontspanners en fillers te behandelen gebieden worden zones genoemd. Een zone is bedoeld voor behandeling van een deel van het gezicht. Met 1 zone worden voorhoofdsrimpels, fronsrimpels of kraaienpootjes (beiden zijden ) bedoeld.

Voor de behandeling wordt alleen met veilige en gerenommeerde merken gewerkt. Hierdoor kunnen de resultaten, de duur van het effect en de veiligheid van de behandeling optimaal gewaarborgd en gecontroleerd worden.

 

Rimpelbehandeling - spierontspanner

Spierontspanners zijn ideaal voor het behandelen van dynamische rimpels. In tegenstelling met wat de populaire pers soms laat uitschijnen, kunnen ze gerust tot één van de allerveiligste geneesmiddelen worden beschouwd.

De dynamische rimpels ontstaan door mimiek of door samentrekking van de onderliggende spier. Ze komen voornamelijk voor op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen (fronsrimpels) en naast de ogen (kraaienpootjes). We werken met CE gemarkeerde producten van verschillende merken.

Wat zijn spierontspanners?

Het product is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit wordt gebruikt in de medische wereld voor verschillende  doeleinden. Zo wordt het al sinds 1973 gebruikt bij allerlei neurologische aandoeningen. Het is bekend geworden vanwege de toepassing binnen de cosmetica om rimpels in het gezicht te verzachten. Spierontspanners worden in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek. De spierspanning wordt hiermee sterk verminderd, waardoor diepe rimpels vervagen.

Hoe verloopt de behandeling? Is het pijnlijk?

De behandeling gaat snel en gemakkelijk en duurt slechts enkele minuten. Het product wordt opgelost in een steriele zoutoplossing en met een zeer dunne naald in de desbetreffende spier geïnjecteerd. U kan tijdens de injectie een licht prikkelend gevoel ervaren maar verdoving is niet nodig.Hoe lang werken spierontspanners? Hebben ze een blijvend resultaat?

De behandelingen geven geen blijvend resultaat. Het effect uit zich na drie tot vijf dagen en is maximaal na 14 dagen. Het effect blijft 3 tot 6 maanden. Na afloop van deze periode kan de behandeling herhaald worden. Indien men de behandeling herhaalt nog voordat het effect volledig verdwenen is, zal het effect uiteindelijk ook langer aanhouden.

Worden mijn rimpels niet erger als het product uitgewerkt is?

Spierontspanners hebben naast een therapeutische ook een preventieve werking op de rimpeltjes. Als men stopt met de behandeling zullen de rimpeltjes zeer geleidelijk terug zichtbaar worden zoals ze waren voor de behandeling, maar spierontspanners hebben dus alvast geen negatief effect! 

Zijn fillers of spierontspanners veilig?

Het jarenlange gebruik van spierontspanners in de medische wereld is het logische gevolg van het veelvuldig onderzoek dat naar deze werking gedaan werd. De lange termijn effecten zijn dan ook bekend, waardoor spierontspanners worden gezien als volstrekt veilige producten. Bovendien zijn de spierontspanners goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), het agentschap van de federale overheid van de VS, dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen controleert. Ondanks dat het een veilig product is, is het zeer belangrijk dat het deskundig wordt toegediend door een arts. Wij werken dan ook samen met een ervaren arts om onze klanten op de meest professionele te begeleiden.

Gevaar treedt immers op als sommige goedkopere alternatieve producten worden gebruikt. De prijs is lager, maar er is geen garantie over concentratie, zuiverheid, steriliteit en activiteit van het product. Deze middelen worden vaak illegaal ingevoerd en voldoen dan ook niet aan de strenge regels van de geneesmiddelenwet.

Gezien de uniforme prijs van het product, zal u bij de meeste artsen dan ook een gelijkaardige behandelingsprijs betalen. Bij "koopjes " moet u er zich van bewust zijn dat dit vaak een weinig zekere of veilige reden heeft.

Worden spierontspanners ook voor andere doeleinden gebruikt?

Spierontspanners bewijzen hun effectiviteit niet alleen op esthetisch vlak, maar ze hebben ook geneeskundige voordelen. Zo worden ze ook o.a. gebruikt tegen:

  • Migraine: wetenschappelijk onderzoek toonde reeds aan dat spierontspanners de pijnen bij chronische migraine kunnen verminderen;
  • Overmatig zweten (oksels, handen en voeten): bij inspuiting wordt de bezenuwing van de zweetklieren geblokkeerd. Dit leidt tot een opmerkelijke vermindering of stilvallen van de zweetproductie. Dit effect houdt 6 maanden aan.
  • Strabisme (scheelzien);
  • Enz.

Worden spierontspanners terugbetaald door het ziekenfonds?

Aangezien het om een cosmetische ingreep gaat, komt het ziekenfonds niet tussenbeide.


Prijs

 

Per behandeling

Spierontspanners - 1 zone

€ 150

Spierontspanners - 2 zones

€ 260

Spierontspanners - 3 zones

€ 370

Spierontspanners - oksels (voor 2 oksels)

€ 500

Rimpelvullers

€ 290

Volume lippen

€ 300
  
Abonnementsformule 10 + 1 gratis mogelijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x