Wat zegt je huid over je gezondheid?

Face mapping van het gezicht

Bij face mapping wordt het gezicht ingedeeld in 14 verschillende zones. Elke zone is gelinkt aan specifieke organen. Op die manier kan men beter achterhalen waar het probleem kan liggen. Duiken jouw huidproblemen telkens op in één bepaalde gezichtszone? Dat is een teken en signaal van je huid die je iets probeert te vertellen over de gezondheid van je lichaam. Hieronder kan je een voorbeeld vinden van een face map. Deze is toepasbaar op eender welk gezicht, dus ook op die van jou!

Belangrijk om mee te geven is dat dit geen sluitend bewijs is voor bepaalde gezondheidsproblemen, maar eerder algemene richtlijnen. Verschillende factoren spelen echter een rol.

Bent u niet zeker van uw stuk? Dan kan u bij ons terecht voor een gratis huidanalyse en advies op maat!

Wat zegt je huid over jee gezondheid?


Wat zegt je huid over je gezondheid?


Zone 1 & 3: voorhoofd

Bij de meeste mensen is het voorhoofd een indicatie dat er een probleem is op huid-gebied. Waarom het voorhoofd? Dit is een gebied waar makkelijk verstoppingen kunnen ontstaan door achtergebleven restjes van producten (wax, haarlak, stylingmousse, …) of een gebrek aan reiniging kan ook de oorzaak zijn.

Vaak wordt het voorhoofd als een reflexzone voor de blaas en het spijsverteringskanaal gezien. Heb je vaak last van puistjes acne of andere huidproblemen op het voorhoofd? Dan kan het helpen om meer water te drinken om de afvoer van gifstoffen te stimuleren en minder bewerkt voedsel te eten. Misschien ben je allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen? Ga dit zeker eens na.


Zone 2: tussen de wenkbrauwen

De zone tussen de wenkbrauwen staat rechtstreeks in contact met je lever. Heb je hier vaak last van puistjes, schilfertjes of roodheid? Dit kan erop wijzen dat je te veel alcohol gebruikt, het kan helpen om je alcoholgebruik te matigen.

Wat ook kan helpen is minder vet eten. Wanneer je veel vette voeding eet, krijgt je lever het zwaar te verduren. Daarnaast kunnen huidproblemen tussen de wenkbrauwen wijzen op een voedselallergie.

Ten slotte, raden we je aan om tijdelijk minder suiker of zwavel in te nemen. Na enkele weken ga je het verschil ongetwijfeld al zien.


Zone 4 en 10: de zijkant van je gezicht (naar oren toe)

Huidproblemen op de zijkant van je gezicht en richting je oren, wordt gelinkt met de nieren. Hebben je oren een rodere schijn dan normaal? Voelen ze warm aan? Dan is het aangeraden om meer water te drinken en je alcoholconsumptie te verminderen. Ook wordt er aangeraden om minder cafeïne te drinken. Hierdoor ga je je nieren minder belasten en hebben ze meer tijd om afvalstoffen volledig uit te scheiden.

wat zegt je huid over je gezondheid?

Zone 6 en 8: de huid rond de ogen

Slaap je ’s nachts gemiddeld 8 uur? En heb je toch last van donkere kringen onder je ogen? Dat is niet normaal! Dat is een signaal van je nieren die je proberen duidelijk te maken dat je meer water moet drinken. Donkere kringen wijzen op uitdroging. Drink dus voldoende water en drink voor je in bed kruipt nog een extra glas water.

Probeer ook wat meer gezonde vetten te eten zoals avocado en/of zalm.


Zone 7: de neus en bovenlip

Wanneer je last hebt van huidproblemen op en rond de neus, wijst dit op een probleem met het hart en de bloedvaten. Ga eens langs bij je huisarts om je bloeddruk te laten meten. Misschien is deze bloeddruk te hoog of juist te laag? Slaat je neus rood uit? Dat kan wijzen op interne circulatieproblemen. Door de huid rond je neus te masseren ga je de doorbloeding stimuleren.


Zone 11 en 13: de huid rondom de mond en de kaken

Puistjes, acne of andere onzuiverheden op deze plaatsen kan wijzen op een probleem met je hormonale stelsel. Vrouwen hebben hier extra last rond de periode van hun menstruatie. Voeg wat meer donkere bladgroenten toe aan het menu om je hormoonspiegel weer in evenwicht te brengen.


Zone 12: op en rond de kin

Huidproblemen rond de kin wijst op de maag en darmen. Wanneer je vaak last hebt van huidproblemen op en rond de kin, dan moet je je maag wat rust gunnen. Overweeg bijvoorbeeld eens een detox - kuur. Het helpt ook om beter te kauwen op je voedsel. Zo kan je maag het makkelijker verteren. Voeg meer vezels toe aan je dieet.


Zone 14: de hals

Rode bultjes in je nek of hals? Erg onflatterend! Deze ontstaan voornamelijk door stress. Bacteriën kunnen hier ook de oorzaak zijn. Je lichaam vecht tegen de indringers en dat uit zich in rode bultjes of puistjes.

Rust, ontspanning en voldoende water helpen je alvast op weg!Bij Vitala bieden wij heel wat schoonheidsproducten en voedingssupplementen aan die deze problemen helpen te bestrijden. Om u zo goed mogelijk te helpen, kunt u GRATIS een (online) consultatie boeken van 30 minuten. Tijdens deze consultatie gaan wij jouw huid analyseren en geven we advies op maat!


Heb je nog vragen?

Zit je verder nog met specifieke vragen? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier, info@vitala.be of 0493 08 08 07.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x