Men Only

Mannenbehandeling

Laat u adviseren door uw behandelende specialiste! De producten die wij in het instituut en die je in jouw dagelijkse routine als man zal gebruiken zullen specifiek zijn afgestemd op jouw huidtype.

We geven je persoonlijk advies op het gebied van uiterlijke verzorging en streven naar 100% klanttevredenheid voor elke interactie die wij met jou als klant hebben.

Laat je als man verwennen met de Men Only behandelingen

Men only

Je huid speelt een grote rol in bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het zorgt ervoor dat je immuunsysteem zijn werk doet door virussen en bacteriën tegen te gaan, reguleert je lichaamstemperatuur en het is een gevoelig orgaan dat je tijdig waarschuwt voor gevaren.

De huid moet zichzelf daarom continue herstellen. De buitenste laag, de opperhuid (epidermis), is een dunne, eerste beschermingslaag. De functie van deze laag is het beschermen van huidcellen die je vanaf je geboorte je hele leven lang doorlopend blijft vernieuwen. In deze opperhuid hopen dode huidcellen zich tevens op. Onder de opperhuid bevinden zich de lederhuid (dermis) en subcutis. Deze twee lagen zorgen voor de productie van collageen en geven onder andere elasticiteit aan je huid. Ook bevinden melanocyten zich in deze laag, welke voor de bescherming tegen uv-straling zorgen. In de lederhuid zitten ook de haarwortels, zenuwen, zweetklieren en bloedvaten. De bloedvaten zijn verantwoordelijk voor het afvoeren van gifstoffen. Dit is een doorlopend proces en allemaal samen zorgen deze organismen voor het functioneren van jouw huid.

Het is daarom belangrijk om goede zorg te dragen voor je huid en met name je gezicht.

De producten die wij in het instituut voor de men only behandeling en die je in jouw dagelijkse routine als man best gebruikt moeten specifiek zijn afgestemd op jouw huidtype

Welk huidtype heb ik?

Huidtypes bij mannen zijn onderverdeeld in vier verschillende types en in de meeste gevallen heb je een combinatie van twee types. 

De vier huidtypes zijn:

 • Normale huid
 • Vette huid
 • Droge en gevoelige huid
 • Combinatie van twee huidtypes

Om je huidtype te bepalen zullen wij eerst een huidanalyse doen met onze skin analyzer, om zeker te zijn dat je de juiste mannenbehandeling en producten krijgt die bij jouw huidconditie passen. Je hebt een:

Normale huid: Je huid voelt niet vettig aan gedurende de dag en is na het scheren niet gevoelig (voelt trekkerig aan). Acné en puistjes heb je vrijwel geen last van.  Lees hier hoe de toestellen van Pollogen acné op doeltreffende manier aanpakken.

Vette huid: Een vettige huid is normaal gezien wat steviger van structuur en minder gevoelig voor chemicaliën. De poriën zijn medium tot groot waardoor je met regelmaat last hebt van mee-eters. Het voordeel van dit huidtype is dat je minder snel last hebt van rimpels. Je huid heeft een natuurlijke glans. Acné, puistjes en mee-eters heb je met regelmaat last van.

Mogelijke oorzaken vette huid:

 • Hormoonspiegel uit balans
 • Vochtig klimaat
 • Voeding
 • Genetische aanleg

Droge en gevoelige huid: 

Je voorhoofd en wangen vertonen schilfers en je huid is dun en voelt ruw aan. Door de kleine poriën lijkt het alsof droge huid glad is, maar het is daardoor juist extra vatbaar voor rimpels.

Mogelijke oorzaken droge en gevoelige huid bij mannen:

 • De huid is uitgedroogd omdat de vetklieren niet voldoende natuurlijke oliën naar de opperhuid sturen
 • Genetische aanleg
 • Te kort aan vitamine A en vitamine B
 • Last van eczeem
 • Allergische reactie op een verzorgingsproduct
 • Te lang blootgesteld aan koude en droge luchtvochtigheid, voornamelijk in de winter

Combinatie van huidtypes. De T-zone op je gezicht is vettig, waarbij de rest van je gezicht (wangen en kaaklijn) normaal of droog zijn. Gedurende de dag wordt de T-zone extra vettig.

Verouderende huid. Je huid begint rimpels en verschijnselen van ouderdom te vertonen. Dit proces wordt versneld door overmatige blootstelling aan uv-straling zonder bescherming.  

Je huidtype kan veranderen afhankelijk van stress, leeftijd en seizoen.

Voor een optimale verzorging van je huid dien je jouw huid te:

 1. Reinigen
 2. Scrubben
 3. Hydrateren

Laat u adviseren door uw behandelende specialiste en gebruik altijd cleansers, scrubbers, enz. die speciaal voor jouw huidtype bedoeld zijn. Zij zal tijdens de mannenbehandeling u de nodige uitleg geven over welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype en hoe je die thuis kan gebruiken.

De prijs voor een verzorging voor mannen:
Vanaf €89.00

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x