Permanente laserontharing: kom alles te weten over het definitief verwijderen van uw haren

Permanente laserontharing, wat is dat nu juist?

Waar traditionele manieren van ontharing gebaseerd zijn op elke-maand-opnieuw afzien, is laserontharing een zachte vorm van ontharing waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt.

Bij permanente laserontharing gaat men met een laser, die een bepaalde golflengte heeft, te werk. Deze lage golflengte is geschikt voor het permanent verwijderen van het haar. Met de laserstraal wordt het pigment van het haar in het haarzakje verhit. Deze verhitting zorgt ervoor dat de haarzakjes kapot gaan met als gevolg dat er geen haren meer kunnen groeien. Aangezien haren alleen pigmenten hebben in het haarzakje tijdens de groeifase, moet een laserbehandeling meerdere malen worden toegediend. Men kan op volgroeide haren, of haren die in een rustfase zitten, helaas geen laserbehandeling toedienen.

Maakt men gebruik van permanente laserontharing dan worden eerst de te behandelen zones ingesmeerd met een laag doorzichtige gel. Na het aanbrengen van de gel wordt de intensiteit van de laser bepaald en ingesteld. Wanneer deze is ingesteld kan de laserontharing beginnen en zetten zowel de klant als de behandelaar de bril op. Vanaf dat moment kan er geflitst worden. Dat gebeurt door de kop van de laser over de te behandelen zones te laten glijden. 

Hoe werken deze flitsen nu juist? Op elk stukje van de huid wordt er een seconde geflitst. Op die manier worden de haren permanent verwijderd. Je bent wel verplicht om deze behandeling meerdere malen te doen. Van één behandeling verdwijnen de haren niet permanent.

Permanente laserontharing alles wat je moet weten

Negatieve ervaringen met permanente laserontharing? Geen reden tot paniek!

Mensen hebben over het algemeen een negatief beeld over permanente laserontharing. Ze denken namelijk dat laserontharing huidkanker kan veroorzaken omdat ze deze manier van ontharen beschouwen als een zeer agressieve methode. Dit is dus een misconceptie van heel wat mensen. Permanente laserontharing vernietigt namelijk enkel het haar en brengt geen verdere schade toe aan de huid.

Je hoort mensen wel eens zeggen dat laserontharing zeer pijnlijk is. Dit is niet waar. Veel mensen geloven dat deze behandeling erg pijnlijk is en ze gehoord hebben dat bepaalde mensen na hun behandeling crème gebruiken tegen de pijn. De realiteit is echter dat het ongemak minimaal is en de gevoeligheid hangt af van persoon tot persoon. De behandeling is over het algemeen helemaal niet pijnlijk, en het gaat er niet toe leiden dat u niet meer wil terugkeren voor een volgende behandeling. Integendeel, eens u de voordelen van laserontharing inziet, gaat u niets liever willen. Je kan hierover altijd extra informatie opvragen bij onze specialisten.

Ben jij je bewust hoeveel geld je maandelijks uitgeeft aan ontharingsstrips of wax? Of hoeveel geld we maandelijks uitgeven aan scheermesjes en -schuim? Laat ons maar zwijgen over de tijd die we ermee verliezen. Laserontharing is een zeer goede investering als je tijd én geld wil besparen op lange termijn. Na een aantal sessies hoef je nog maar één keer per enkele jaren terug te keren, en soms zelfs geen één keer!

En dan de laatste misconceptie die we de wereld willen uithelpen. Veel mensen denken dat je na een behandeling de zon zoveel mogelijk moet vermijden. Wat ze niet weten is dat dit ook geldt VOOR de behandeling. Over het algemeen raden wij je aan om twee weken voor en na de behandeling niet in de zon te komen. Doe je dit toch? Dan gebruik je best een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en geen zelfbruinende middelen.

Permanente laserontharing


De 5 geheimen over permanente laserontharing?

1. Start nu en geniet optimaal van de zomer!

Er zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Dit de reden waarom het moment van de behandeling in het jaar zo belangrijk is. Voor het gelaat is het verstandig om 6 weken tussen de behandelingen aan te houden en op het lichaam 6 tot 8 weken. Rug en schouders hebben over het algemeen iets meer tijd nodig omdat de haren daar minder snel groeien. Over het algemeen wordt aangeraden om met de behandeling te beginnen wanneer de herfst/winter valt, maar je kan er evenzeer in het midden van de zomer aan beginnen mits het blootstellen aan zonnestralen beperkt wordt.

2. Laserontharing zorgt voor meer gemak en minder stres!

"Ik hoef mij niet langer te scheren, heerlijk!"

"Geen zorgen tijdens het sporten, ik kan ook spontaan gaan zwemmen of naar het strand gaan."

Dat zijn de reacties die we krijgen van onze klanten die klaar zijn met de volledige laserbehandeling. Het neemt voornamelijk zorgen, tijd en stress weg!

3. Een behandeling is het meest effectief als de huid niet zongebruind is!

Wanneer men start met het laseren van de haren, reageert deze op het pigment in de haarwortel. Daarom is het belangrijk dat je huid zo min mogelijk pigment bevat. De laser gaat de haren veel gemakkelijker herkennen en zo verloopt de behandeling vlotter en efficiënter. Wanneer de huid minder wordt blootgesteld aan de zon, neemt de pigmentaanmaak vanzelf weer af. Om die reden is de herfst de ideale moment om met een behandeling te beginnen.

4. Ik kies voor een egale en zachte huid!

Als gevolg van ingegroeide haren kan het zijn dat je huid ruw en onregelmatig aanvoelt. Het kan ook gebeuren dat je het gevoel hebt dat de huid kleurverschillen vertoont. Bij donkere haarkleuren zie je soms een soort waas over de huid. Door gebruik te maken van laserontharing ziet de huid er weer mooi en egaal uit en voelt ze natuurlijk zacht aan.

5. Bijna nooit meer hoeven scheren, harsen of epileren!

Dit is de belangrijkste motivatie voor veel van onze klanten. Iedereen heeft wel wat beters te doen dan dagelijks voor de spiegel te moeten staan om storende gezichtsharen te verwijderen. Laserontharing kan een opluchting zijn! We zeggen 'bijna nooit' meer hoeven te scheren, omdat het niet mogelijk is om alle haren 100% te verwijderen. Er zullen dus soms wat (grijze, zeer blonde) haartjes overblijven, niet veel natuurlijk. Voor veel mensen is dit heel acceptabel.


Boek hier mijn afspraak.

Zit je verder nog met specifieke vragen over een behandeling? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier, info@vitala.be of 0493 08 08 07.

Kan u niet genoeg krijgen over onze blog artikelen? Lees nu ook Wat kost permanente laserontharing? en Beauty @ Home.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x